2023.  június 29.  csütörtök
Helyszín: Harmónia Palota

Kiállításmegnyitó KATango improvizációkkal!

2023. június 29-én csütörtökön, 18 órától

 

Fények és formák / Lights and shapes címmel nyílik különleges kiállítás a Harmónia Palotában. A történeti épület Bókay-udvarának különleges belső fényei keltik életre Szűcs Zsuzsanna iparművész szobrait. A függesztett szobrokat bemutatja és a kiállítást megnyitja D. Udvary Ildikó művészettörténész. Közreműködik Bartha Katalin hegedűművész, akitől KATango improvizációkat fogunk az est során hallani.

BETEKINTÉS A KIÁLLÍTÁSBA
Szűcs Zsuzsanna iparművész függesztett szobraiból nyílik kiállítás a Bókay udvarban. A kerámia szobrok a kézműves tradíció technikájával készültek és a design tárgyalkotás fejlődési irányát jelölik ki. Napjainkban a mű és alkotója, valamint a befogadó közönség kommunikációs rendszere teljesen átalakult.

A vizuális észlelés, a látvány elsődlegesen nagy szerepet tölt be korunkban. A művészeti kiállítások digitális látványban történő érzékelése kommunikál a befogadó nézővel. Szűcs Zsuzsanna iparművész erre a jelenségre keresi a közös kapcsolódási pontokat és a nyilvánosság platformjait.

A kerámiaművészet új törekvéseit láthatjuk itt, melyek a hagyományok tiszteletére épülve valóságosan, eredetiben megszemlélhető módon láthatóak 2023. szeptember 30-ig a Harmónia Palota impozáns belső udvarában.

Tradíció és jövőkép iparművészeti szakmai program megvalósulását a 2023 évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

További infók:

https://www.facebook.com/events/193160360373422

https://harmoniapalota.hu/esemenyek/fenyek-es-formak-kiallitasmegnyito-szucs-zsuzsanna/

 

Helyszín: Harmónia Palota Rendezvényközpont – 1088 Budapest, Múzeum utca 9.

Írj nekem

Not readable? Change text. captcha txt