2022. február 25. péntek, 14 óra
Helyszín: Keller Lajos Kulturális Központ

Verselő muzsika, Muzsikáló versek

Interaktív művészeti foglalkozás ovisok számára
Előadó: Bartha Katalin – hegedűművész, tanár, hangterapeuta

2022. február 25. péntek, 14 óra

„Verselő muzsika, Muzsikáló versek” – az adott korosztály tananyagában szereplő kötelező versekből választott versek improvizatív megzenésítése a gyerekek közreműködésével, egyeztetve a meghívó iskola szakmai felelősével. Az előadás végső célja az alapvető zenei ismeretek átadásán túl, hogy a tanóra végére közösen megzenésített verset közösen elő is adjunk: utazást téve ezzel a zeneszerzés és előadás kreatív világába. Azzal, hogy bevonjuk a gyerekeket az alkotási folyamatba olyan élményhez juttatjuk őket, ami nem csak az ismeretek könnyebb befogadását segíti, hanem fejleszti kreativitásukat is.
Az óra folyamán hangszerekkel, zenei alapfogalmakkal, zenei formákkal ismerkedünk, értelmezzük a verset és közösen keressük meg a hangulatok lehetséges zenei kifejezésmódját. Mindenki kap feladatot, aktívan részt vehet a közös munkában.

Az órákat Bartha Katalin hegedűművész, tanár és hangterapeuta tartja, aki több mint 30 éve áll vagy a színpadon vagy a pulpituson. Néhány évvel ezelőtt az improvizáció és az elektronikus hangszerek felhasználása új utakat nyitott művészetében.
A „Beszélő muzsika” és a „Korok zenéje” korábbi nagy sikerű előadássorozatok után, az ősi hangkeltő eszközöktől a klasszikus hangszereken keresztül a modern elektronikus lehetőségeket felhasználva indította el új foglalkozásait.

http://www.barthakat.hu/beszelo-muzsika/verselo-muzsika.html

https://www.facebook.com/barthakat.hu/

 

Helyszín: Mindszenti Keller Lajos Kulturális Központ – 6630 Mindszent, Szabadság tér 37.

A sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Írj nekem

Not readable? Change text. captcha txt